Kalifornia kielsi eläinkaupoilta koiranpentujen myynnin – vain löytökoirat sallittuja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa Kalifornian osavaltio on ensimmäinen, joka on päättänyt kieltää eläinkaupoilta koirien, kissojen ja kanien myymisen, elleivät ne ole peräisin löydettyjen lemmikkien hoitokodeista. Jatkossa eläinkaupoissa myytävien koirien tulee olla siis löytökoiria.

Lain on tarkoitus estää laittomien pentutehtaiden toimintaa. Niissä koiria ja kissoja tuotetaan mahdollisimman suuria määriä, mutta usein luokattoman huonoissa olosuhteissa. Pentutehtaissa syntyneillä lemmikeillä on usein sairauksia ja muita terveysongelmia.

Jatkossa eläinkaupoilla tulee olla esittää jokaisen lemmikin taustoista asiakirjat, tai muussa tapauksessa niitä uhkaa 500 dollarin sakkorangaistus. Kalifornialaiset saavat jatkossakin ostaa eläimiä entiseen tapaan yksityisiltä kenneleiltä ja kasvattajilta.