Finnair pääsi maailman turvallisimpien lentoyhtiöiden listalle

Matkailu · Terhi Piiroinen

AirlineRatings-sivusto on listannut maailman turvallisimmat lentoyhtiöt. Voittaja on edellisvuosien tapaan australialainen Qantas-lentoyhtiö. Suomalainen Finnair pääsi mukaan 20 turvallisimman lentoyhtiön joukkoon.

Turvallisuusarviossa on analysoitu 405 lentoyhtiön turvallisuutta. Arviossa on otettu huomioon lentokaluston ikä, lentoyhtiön onnettomuustilastot, kannattavuus ja se, miten yhtiö on suoriutunut eri hallintojen tekemistä tarkastuksista. Qantas oli turvallisin, CNN raportoi.

Loput 20 parhaan joukkoon päässeet lentoyhtiöt listattiin ainoastaan aakkosjärjestyksessä, eikä niiden paremmuutta eritelty. Maailman turvallisimmat lentoyhtiöt ovat: Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, American Airlines, Austrian Airlines, British Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, EVA Air, Finnair, Hawaiian Airlines, KLM, Lufthansa, Qantas, Qatar Airways, Scandinavian Airline System, Singapore Airlines, Swiss, United Airlines ja Virgin-lentoyhtiön Atlantic ja Australia.