Silmiähivelevä hotelli norjalaisella yksityissaarella – täällä ei naapureita tarvitse katsella

Lux Matkailu · Jocka Träskbäck

Maailmalla on viime vuosina ihastuttu useisiin pohjoismaalaisiin majoituspaikkoihin, kun esimerkiksi Lapin iglut ovat saaneet monet huokaisemaan ihastuksesta. Viime aikoina otsikoihin on noussut myös Norjassa sijaitseva The Arctic Hideaway, joka on täydellinen valinta ihmisille, jotka eivät halua nähdä muita ihmisiä.

The Arctic Hideaway sijaitsee yksityisellä Fordypningsrommetin saarella hieman Napapiirin pohjoispuolella. Kyseessä on norjalaisen muusikko Håvard Lundin hanke, johon kuuluu yhteensä kymmenen rakennusta samalla yksityissaarella. Viikkovuokra ei ole ihan kevyimmästä päästä, sillä yhden hengen viikon majoitus maksaa noin 3.000 euroa.

Kaukana kaikesta sijaitsevaan majoitukseen on kuljetus Fleinværista, jonne asiakkaiden täytyy kuitenkin päästä itse esimerkiksi Oslon kautta Bodön kentälle lentämällä ja jatkamalla sieltä tunnin laivamatkalla. Luonnollisestikaan Fordypningsrommetin saarella ei ole lainkaan autoteitä. Matkaajien täytyy tuoda myös omat ruokansa ja juomansa itse, elleivät halua maksaa paikallisten kokkien palveluista.