Tanskasta karua pilkkaa suomalaisille – hämmentävä vodkamainos leviää

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pohjoismailla on ollut kautta aikojen tapana naureskella hieman kieli poskessa kollegoilleen ja varsinkin naapurimailleen. Erityisesti Ruotsissa on naureskeltu suomalaisten kustannuksella usein, mutta nyt vuorossa ovat yllättäen tanskalaiset. Sikäläinen vodkamainos nimittäin leviää verkossa.

Trolden Bryghusin valmistaman Fenris Vodkan verkossa julkaistussa videomainoksessa nähdään suomalainen saunomisen maailmanmestari Jarkko Liutu, joka on TV Suomen haastateltavana. Tanskalaisilta ei ihan taivu suomen kieli, mutta suomalaisittain videon sanailu on paikoin hyvinkin tuttua.

Vodkamainoksessa nähtävän saunamestarin haastattelu on nimittäin sanoitettu pitkälti Apulanta-yhtyeen kappaleiden nimillä. Ilmeisesti suositun suomalaisen rockyhtyeen levynkansi on saanut toimia mainoksen dialogin käsikirjoituksena.