Syvältä avaruudesta vastaanotettu mystisiä signaaleja – tutkijat ymmällään lähteestä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuosi sitten tutkijat ihmettelivät avaruudesta vastaanotettuja lukuisia selittämättömiä signaaleja, ja nyt sellaisia on taas vastaanotettu. Nature-lehden mukaan observatoriot ovat vastaanottaneet avaruudesta jälleen nopeita radioaaltojen purskeita, joiden alkuperää ei tiedetä.

Purskeiden kesto on vain millisekunteja ja ne ovat todennäköisesti peräisin kaukaa Linnunradan ulkopuolelta. Selittämättömiä radiolähetyksiä on vastaanotettu laajalla skaalalla 700 MHz taajuudelta ylöspäin aina 8 GHz taajuuteen saakka.

Purskeita on vastaanottanut Canadian Hydrogen Intensity Mapping Experimentin, eli CHIMEn, laitteistot. Toistaiseksi purskeita on havaittu kolmetoista, joista osa on ollut toistuvia. Tutkijat ovat vielä toistaiseksi ymmällään purskeiden alkuperästä, mutta toistuvien purskeiden lähettäjänä voi olla jopa toinen sivilisaatio.