Suomessa kallista? Firenzessä jäätelö maksoi 25 euroa – poliisi antoi jättisakot

Matkailu Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Suomi on komeillut virallisissa tilastoilla kautta aikojen maailman kalleimpien maiden listalla ja Helsinki maailman kalleimpien pääkaupunkien listalla, mutta ihan kirkkaimpaan kärkeen emme enää nykyisin lukeudu. Italian Firenzellä voisi olla hyvät mahdollisuudet kärkipaikkaan.

Daily Mail nimittäin kertoo, että Firenzessä eräs jäätelökauppias velotti taiwanilaisilta turisteilta törkeää ylihintaa jäätelöstä. Myyjä vaati turisteja maksamaan irtojäätelöstä peräti 25 euroa, kunnes paikallinen turistiopas soitti paikalle poliisit, La Repubblica -sanomalehti uutisoi.

Jäätelönmyyjä piilotti törkyhinnaston ennen poliisien saapumista, mutta viranomaiset löysivät hinnaston nopeasti. Myyjä perusteli riistohintojaan sillä, että hänen jäätelönsä ovat poikkeuksellisen herkullisia. Selitys ei viranomaisiin uponnut, sillä jäätelökauppias sai peräti 2.000 euron sakot.

Italian turistipoliisin mukaan piilotetut rinnakkaishinnastot ovat yleinen tapa huijata turisteja. Viime kesänä nousi kansainvälinen kohu, kun Venetsiassa sijaitseva kahvila yritti velottaa kahdesta kahvikupillisesta ja kahdesta vesipullosta yhteensä 43 euroa. Vuonna 2017 venetsialainen ravintola yritti velottaa 1.000 euroa neljästä pihvistä ja yhdestä kala-annoksesta.