Uutuusdokumentti Michael Jacksonin hyväksikäyttösyytteistä – perikunta tuomitsee jyrkästi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poptähti Michael Jacksonia syytettiin uransa aikana kahdesti lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Nyt syytöksiin perehdytään tuoreen dokumenttielokuvan muodossa. Dan Reedin ohjaama Leaving Neverland kertoo kahdesta tähteä syyttäneestä miehestä.

Miesten mukaan Jackson käytti heitä seksuaalisesti hyväkseen 1990-luvulla heidän ollessaan 7- ja 10-vuotiaita. Elokuvan ensi-ilta on Yhdysvalloissa 25. tammikuuta. Michael Jacksonin perikunta on sittemmin kommentoinut dokumenttia. USA Today -lehden mukaan tuotantoa kuvaillaan törkeäksi yritykseksi tehdä rahaa kuolleella tähdellä.

Ensimmäinen Michael Jacksoniin kohdistunut hyväksykäyttösyyte sovittiin oikeuden ulkopuolella 22 miljoonan dollarin summasta. Tähti oli epäiltynä uudelleen vuonna 2005, jolloin hänet vapautettiin oikeudessa syytteistä.