Kuntosalin asiakkaat kiusasivat ensikertalaista – saivat sitten ansionsa mukaan

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kuntosalit ovat aina tammikuussa ruuhkaisia ja siellä käy tavallista enemmän väkeä. Joukkoon mahtuu myös heitä, jotka ovat poistuneet mukavuusalueeltaan ja ovat kokonaan uuden asian edessä. Uusia harrastajia tulisi kannustaa, auttaa ja tukea.

Redditissä on kerrottu tositarina naisesta, joka oli lähtenyt ensimmäistä kertaa elämässään kuntosalille. Salilla oli ollu samaan aikaan myös kahden naisen ja yhden miehen porukka, joka oli nauranut kuntoilun aloittaneelle. He olivat jopa kuvanneet naista. Lopulta kuntoiluharrastuksen aloittanut lopetti harjoituksen kesken ja lähti itku silmässä kohti pukukoppeja.

Redditor oli huomannut asian ja mennyt naisen perään. Hän pyysi surullista kuntoilijaa odottamaan. Nainen itki ja myönsi, että oli ensimmäistä kertaa kuntosalilla, eikä hän tiennyt mitä siellä pitäisi tehdä. Samalla hän kertoi toisen vanhemmistaan kuolleen hiljattain ylipainon takia sydänkohtaukseen.

Lääkäri oli sanonut naiselle, että mikäli hän ei alkaisi pitää parempaa huolta terveydestään, olisi hänen kohtalonsa vanhempansa kaltainen. Redditor oli sanonut naiselle, että kaikki aloittavat harrastuksen jostain. Hän itse oli ollut samassa tilanteessa vuotta aiemmin.

Mies opetti naiselle kuntoilulaitteiden käyttöä ja he treenasivat loppuajan yhdessä. Naista haukkuneet saivat porttikiellon kuntosalille. Tarina muistuttaa, että kuntosaliympäristön tulisi olla kannustava ja vastaanottava. Kukaan ei voi tietää, mitä toiset ihmiset ovat joutuneet käymään läpi elämässään. Auta uutta kuntoilijaa.

Gym goers of Reddit, what is something (protocol, etiquette, tips, etc.) that new year resolution-ers should know about the gym? from AskReddit