Australiassa ja Venäjällä samana päivänä 102 asteen lämpötilaero

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ilmastonmuutos pitää sisällään monenlaisia seurauksia, mutta tavallista suuremmat lämpötilaerot maapallon ero osien välillä eivät välttämättä lukeudu niihin. Parhaillaan maapallolla koetaan kuitenkin ennätysmäisen suuria lämpötilaeroja, jotka ylittävät jo 100 celsiusastetta.

Foreca

Australiassa on kärsitty jo viikkokausien ajan helleaallosta, jossa lämpötila on noussut paikoin lähes 50 asteeseen. Port Augustan kaupungissa mitattiin tänään tiistaina 49 asteen hellettä. Samaan aikaan maailman kylmimmäksi kaupungiksi aikoinaan nimetyssä Oymyakonissa Venäjällä hytistään peräti 53 asteen paukkupakkasessa.

Australiassa on rikottu kaikkien aikojen helle-ennätykset jo kolmessa eri kaupungissa, ja lämpötilat ovat jääneet monin paikoin öisinkin 33 asteeseen. Helleaalto on vaatinut jo lukuisia ihmishenkiä, kun vanhusten kunto heikkenee poikkeuksellisen kuumassa.