Näin taistelet flunssaa vastaan – aivasta oikein ja kaksi muuta keinoa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Flunssakausi kaataa tällä hetkellä ihmisiä vuoteen omaksi. Jotta välttyisi ikävältä tartunnalta, voi erilaisia keinoja hyödyntää terveellisten elintapojen ja arkirutiinien lisäksi. Talvi on esimerkiksi mitä mainiointa aikaa oman mehun valmistamiseen.

Hyödynnä marjoista, kasviksista ja hedelmistä saatavat vitamiinit ja tee omaa eliksiiriä flunssakauteen. Vitamiinipommit valmistuvat helposti kotona mehukkaista appelsiineista ja greipeistä. Mikäli yksi perheenjäsen sairastuu, kannattaa yhdestä huoneesta muodostaa sairastupa, jotta muut pysyvät terveenä.

On myös tärkeää osata aivastaa oikein kyynärtaipeeseen. Myös lapsille on hyvä opettaa, että käteen ei kannata yskiä tai aivastella, jos haluaa pitää pöpöt muista loitolla. Riittävien yöunien saantia ei voi väheksyä tauteja vastaan taistellessa. Kylpyhuoneeseen kannattaa ripustaa eukalyptuksen oksia raikastamaan ja desinfioimaan ilmaa, PureWow vinkkaa.