Poliisi pyytää havaintoja kuvan naisesta – käytti vanhuksen maksukorttia 20 000 eurolla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsingin poliisi tutkii syksyllä 2018 tapahtunutta epäiltyä törkeää maksuvälinepetosta ja kätkemisrikosta. Poliisi pyytää nyt myös yleisöltä apua epäillyn tunnistamiseksi. Poliisi voi esitutkintalain mukaan julkaista rikoksesta epäillyn kuvan, jos se on välttämätöntä rikoksen selvittämiseksi.

‒ Poliisi epäilee, että nainen on tehnyt 90-vuotiaan miehen maksukortilla luvatta nostoja ja ostoja yli 20 000 euron arvosta. Liitteenä olevat valvontakamerakuvat ovat Itäkeskuksessa sijaitsevasta tavaratalosta. Tallenteella näkyy, kuinka nainen ostaa kortilla lahjakortteja ja vaatteita, rikoskomisario Kari Martikainen Helsingin poliisilaitokselta kertoo.

Poliisi epäilee, että kortti on joko anastettu tai kadonnut kortti on otettu luvatta käyttöön.Esitutkinnassa on selvinnyt, että korttia on käytetty luvatta useita kertoja Helsingin keskustassa ja Itä-Helsingissä. Jos tunnistat kuvissa esiintyvän naisen, ota yhteyttä poliisiin sähköpostitse osoitteeseen omaisuusrikoksetrpo.helsinki@poliisi.fi.