Lasse Laurila kokeili bensalla käyvää autoa: ”Takaosasta törröttää putki”

Autot Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime aikoina lähes kaikki autoihin mitenkään liittyvät mediat ovat kilvan esitellet millaista on ajaa sähköautoilla. Nyt Lasse Laurila on päättänyt toimia hieman toisin, sillä hän kertoo sosiaalisessa mediassa avoimesti kokeilustaan tavallisella bensa-autolla. Heti alkuun Laurila valaisee, että polttomoottoriauto näyttää lähes samalta kuin sähköauto.

– Polttoainesäiliön täyttöluukku muistuttaa hieman latausporttia, joskin se on suurempi ja tässä, kuten käytännössä kaikissa muissakin polttomoottoriautoissa, sijoitettu auton takakulmaan jommalle kummalle puolelle. Herääkin kysymys, miksei sitä ole sijoitettu hieman huomaamattomampaan paikkaan. Lisäksi auton takaosasta törröttää palamiskaasujen poistoon tarkoitettu putki, Lasse Laurila kirjoittaa.

Kirjoittaja paljastaa, että polttomoottoriautojen moottoreissa tarvitaan paitsi valtavaa määrää apulaitteita myös esimerkiksi öljyä ja jäähdysnestettä. Hänen mukaansa niihin kuitenkin tottuu.

– Kaikki kuulostaa alkuun vaivalloiselta ja tarpeettoman tekniseltä, mutta muutaman kerran jälkeen asiaan tottuu eikä sitä oikeastaan edes ajattele. Ohjauslaitteet näyttävät samankaltaisilta kuin sähköautossa. Koska polttomoottorin toiminta perustuu jatkuvaan pyörimisliikkeeseen, on moottori kuitenkin käynnistettävä ennen kuin autoa voi ajaa.

Laurila kirjoittaa lisäksi havainnoistaan, joiden mukaan moottori pitää pörisevää ääntä ja auton takaosasta törröttävästä putkesta tulee pahanhajuista harmaata savua. Auton kanssa joutuu käymään ajoittain myös niin sanotulla huoltoasemalla, joissa autoon tankataan moottorin tarvitsemaa polttoainetta. Kertatankkauksella saatavan pitkän ajomatkan ansiosta kirjoittaja suosittelee autoa esimerkiksi sotilaskäyttöön, koska sotilaat voivat ajaa pitkiä matkoja ilman taukoja.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.