Terve parisuhde on kahden kauppaa – näistä asioista sinun on luovuttava

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ensin kaksi ihmistä tapaavat toisensa ja määrittelevät sen perusteella heidän välillään säkenöivän kemian määrän. Mikäli kahden ihmisen välillä vallitsee yhteenkuuluvuuden tunne, voi suhdetta syventää rakkaudeksi. Suhde vahvistuu terveeksi liitoksi, mikäli molemmat osapuolet ovat valmiita näkemään sen eteen yhtä paljon työtä.

Terveessä parisuhteessa ei ole tärkeintä se, että on aina oikeassa. Kumppanukset ovat olla eri mieltä asioista myös sovussa. Kukaan ei myöskään halua seurustella ihmisen kanssa, joka antaa enemmän huomiota älylaittielle, sovelluksille tai peleille. Pariskuntien kannattaa myös tehdä periaatepäätös, että puhelimet, tietokoneet tai tabletit eivät kuulu sänkyyn.

Jokaisesta suhteesta voi oppia jotain tulevaisuutta varten, mutta ihmisiä ja kumppaneita ei saisi vertailla keskenään. Kaikki tekevät virheitä, eikä kukaan ole täydellinen. Turha itsesyyttely on myös tuhoisaa rakkauden kannalta, kuten myös toisen osapuolen mollaaminen. Mikäli haluaa parisuhteelta jotain tiettyä asiaa, kannattaa siitä myös puhua ääneen. Kukaan ei pysty lukemaan toistensa ajatuksia. Unohda kiire, yhteiskunnan oletukset ja ulkopuolelta tulevat paineet. Suhteessa saa rakastua rauhassa ja omassa tahdissa.

Lähde: Popsugar