Nyt se on laskettu: Perhepizzassa enemmän syötävää kuin kahdessa tavallisessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime viikkoina sosiaalisessa mediassa on väitelty jälleen ikuisuuskysymyksestä pizzojen koosta. Toisen koulukunnan mukaan yhdessä perhepizzassa on enemmän syötävää kuin kahdessa tavallisessa, kun toinen koulukunta on taas päinvastaista mieltä.

Lopullinen vastaus riippuu luonnollisesti pizzojen koosta, mutta yleisesti oletettujen peruskokojen mukaan oikeassa on edellä ensin mainittu ihmisryhmä. Matemaattisesti nimittäin yhdessä isossa perhepizzassa on enemmän syötävää kuin kahdessa normaalikokoisessa pizzassa.

Laskelma on tehty sillä oletuksella, että perhepizza on 18-tuumainen ja normaalikokoiset pizzat ovat 12-tuumaisia. Pizzojen koko kuitenkin vaihtelee selvästi eri toimipaikkojen välillä myös Suomessa, joten näistä standardeista poikeavia pizzoja on saatavissa monin paikoin.