Kaikkien aikojen peliliike – miehen jenga-pelin temppu hakee vertaistaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jenga-palikkapeli, jota kutsutaan Suomessa myös nimellä Huojuva torni, tuli tavaramerkiksi vuonna 1983 Lontoossa. Alun perin Ghanasta kotoisin olevassa pelissä on ideana poistaa palikkarakennelmasta osia ilman, että torni kaatuisi.

Nettiin on julkaistu lukuisia videoita Jengan pelaamisesta. Toisinaan palikkatorni on rakennettu jättikokoon, joskus se on sytytetty palamaan ja välillä videolle taltioidaan huippusuorituksia. Nyt esittelyyn nousee kaikkien aikojen palikan poisto.

Jared Andrews on julkaissut Vimeoon videon, jolla nähdään mahtava Jenga-suoritus. Mahdottomalta näyttävä palikan poistaminen onnistuu kuin ihmeen kaupalla. Mies napauttaa palikan keskeltä tornia pois ja tornin yläosa pysyy kuin pysyykin kasassa.