Tutkijat: Elämän ainekset tulivat Maahan toiselta planeetalta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tutkijat ovat kautta aikojen yrittäneet selvittää miten elämä maapallolla aikoinaan alkoi. Nyt eräät tutkijoista ovat kertoneet saaneensa selville, että elämän ainekset tulivat maapallolle toiselta planeetalta.

Arviolta 4,4 miljardia vuotta sitten tapahtui Yhdysvaltojen Teksasissa sijaitsevan Ricen yliopiston tutkijoiden mukaan jättimäinen törmäys, jonka seurauksena syntyi Kuu. Tutkijat uskovat, että Kuu muodostui törmäyksessä syntyneen ja maapallon kiertoradalle singonneen kiviaineksen muotoutuessa uudelleen, tutkija Rajdeep Dasgupta kertoo.

Maapalloon osuneen toisen planeetan koko on ollut arviolta Marsin luokkaa. Toinen planeetta toi maapallolle runsaasti typpeä ja hiiltä. Tutkimustuloksella on suuri merkitys, kun ihmiskunta etsii avaruudesta muita sivilisaatioita. Tutkijat ovat päässee tähän tulokseen muun muassa tietokonesimulaatioiden avulla.