Talojen väliin ilmestyi valtava vajoama – asukkaat pelkäävät jo pahinta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Etelä-Kaliforniassa La Habrassa on koettu kauhunhetkiä, kun kahden asuintalorivistön keskelle ilmestyi valtava maanvajoama. Vajoamat on joskus nielaisseet sisäänsä taloja, joten alueen asukkaat ovat syystäkin huolissaan.

Associated Press on uutisoinut Yhdysvalloissa Etelä-Kaliforniassa tapahtuneesta vajoamasta suositulla asuinalueella. Asiantuntijat ovat sanoneet, että maa on pettänyt tulvavesiuoman romahdettua. Osa ihmisistä kuitenkin pelkää, että vajoama laajenee entisestään.

Maahan ilmestyneitä reikiä kutsutaan doliineiksi, ja ne saattavat olla halkaisijaltaan muutamasta metristä peräti satoihin metreihin. Vajoamat syntyvät yllättäen ja voivat aiheuttaa vaaratilanteita ihmisille. Toisinaan niiden takia joudutaan evakuoimaan kokonaisia asuinalueita.