Don Huonot tekevät paluun – esiintyvät ensi kesänä Vaasassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomirockin ikoneihin lukeutuva Don Huonot viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlaansa, ja yhtye on päättänyt juhlistaa merkkipaaluaan julkaisemalla uutta musiikkia ja tekemällä ensi kesänä kuusi festarikeikkaa.

Studiossa viime viikon viettänyt yhtye lupaa julkaista tänä vuonna ainakin yhden uuden Don Huonot -singlen. Kesän keikat alkavat Hyvinkäältä kesäkuun alussa. Yhtye vietti viime viikon studiossa Porvoossa, jossa taltioitiin neljä uutta biisiä.

– Juhlavuoden kunniaksi herätämme nelipäisen Frankensteinin rockhirviömme henkiin ja päästämme sen irti kesäfestareilla. Syksyllä hirviön karu kohtalo on tulla taas lukituksi linnan kellariin yhdeksän lukon taakse, bändin keulakuva Kalle Ahola kertoo.

Don Huonot esiintyy kesällä myös Vaasa Festivaleilla. Tapahtuma järjestetään Vaasan Sisäsatamassa 26.-27. heinäkuuta 2019.

– Don Huonot aloittivat menestyksekkään Hyvää Yötä Ja Huomenta -kiertueensa vuonna 1998 juuri Vaasasta, Rantarockista. Yhtye palaa ensi kesänä peräti 21 vuoden tauon jälkeen Vaasaan, festivaalin promoottori Tommi Mäki kertoo.

– Vaasa Festival on kokonaisvaltainen musiikin, ruuan ja viinin juhla Vaasan kauniissa sisäsatamassa, aivan keskustan tuntumassa. Puistolavan lisäksi kakkoslavana toimii edellisen kesän tapaan Sisäsataman Terassin esiintymislava.

Don Huonojen lisäksi Vaasassa esiintyvät muun muassa Apocalyptica, Alexander Rybak & Vaasan kaupunginorkesteri, Dingo, Neon 2, Petra, Waltteri Torikka & viihdeorkesteri, Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, Samuli Edelmann & Orkestra Suora Lähetys sekä Antti Ketonen.