Darude edustaa Suomea Euroviisuissa – yleisö valitsee kisakappaleen kevään aikana

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Konemusiikin legenda Darude, eli Ville Virtanen, edustaa Suomea Euroviisuissa. 43-vuotias DJ lähtee toukokuussa Israelin Tel Avivissa pidettäviin Euroviisuihin suomalaisten valitsemalla kappaleella. Kappale valitaan kevään aikana Uuden Musiikin Kilpailu -ohjelmassa.

Yleisradio kertoo, että Darudella oli vaihtoehtoina yhteensä 30 biisiä, joista puolet olivat hänen itse tekemiään. Joukosta valikoitui lopulta kolme parasta, jotka sopivat Euroviisujen asettamiin rajoituksiin. Kappaleet julkaistaan 8.2., 15.2. ja 22.2. Darude suostui euroviisuedustajaksi vasta pienen harkinnan jälkeen.

Suomen kaikkien aikojen menestynein kappale, eli Daruden Sandstorm, ylitti viime syksynä 100 miljoonan kuuntelun rajapyykin Spotify-suoratoistopalvelussa. Konemusiikin historian suurimpiin klassikoihin lukeutuva Sandstorm julkaistiin 20 vuotta sitten.