Sokeri on kuin huumetta – näin pääset eroon addiktiosta

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Sokeri voi koukuttaa yhtä paljon kuin huumeet ja alkoholi, ja siitä on vaikea päästä eroon. Sokeri on paljon käytettynä haitallista ja siitä luopuminen vaatii suuresti tahdonvoimaa. Kannattaa aloittaa pienillä muutoksilla.

Tohtori Jim LaValle vinkkaa PureWow-lehden lukijoille, että sokerin vähentäminen on hyvä aloittaa pikkuhiljaa. Ensin voi vähentää kahvin tai teen sekaan pantavaa sokeria. Sen jälkeen kannattaa kiinnittää huomiota ruoka-aineden lisättyyn sokeriin, jota on lähes kaikkialla.

Sokerin vähentämiseksi on kiinnitettävä huomiota tuoteselostuksiin. Kannattaa myös pohtia, olisiko järkevämpää nauttia hedelmät rehellisinä hedelminä mehujen ja smoothien sijaan. Ihminen syö herkkuja stressaantuneena, jolloin olisi hyvä keksiä terveellisempi keino mielen tasoittamiseksi.