Koirien ulkoilutus kiellettiin Teheranissa: ”Lietsoo pelkoa ja ahdistusta”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Koirien ulkoiluttaminen julkisilla paikoilla on nyt kielletty Iranin pääkaupunki Teheranissa. Yleisillä paikoilla koiriaan ulkoiluttavat ihmiset tulevat saamaan rangaistuksen. Myös koirien kuljettaminen autoissa kielletään.

BBC kertoo Tehranin poliisivoimien päällikön julistaneen, että Iranin pääkaupungissa sijaitseva syyttäjänvirasto on antanut luvan sakottaa julkisilla paikoilla, kuten puistoissa koiria ulkoiluttavia ihmisiä. Syynä on koirien aiheuttamat pelot ja ahdistukset. Poliisit puuttuvat vakavalla otteella myös koiriensa kanssa autoilevien ihmisten toimiin.

Koirat ovat päättäjien mukaan saastaisia ja vahingoittavat islamilaisia arvoja. Kerroimme jo vuonna 2014 suunnitteilla olleesta laista, jonka mukaan koiran kanssa ulkoilemassa nähty ihminen ihminen voitaisiin rangaista joko liki 3.000 euron sakkoihin tai 74 raipaniskuun.