Kun kännykkä vie kaiken huomion – video kiteyttää miltä se näyttää

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiset ovat ryhtyneet rajoittamaan ruutuaikaansa. Syynä on huomion kiinnittäminen älypuhelimen ulkopuolisiin asioihin, Gus Johnson -niminen Youtube-tähti osoittaa, miksi ruutuajan rajoittaminen on aiheellista.

Moni voi samaistua viraalihitiksi muodostuneeseen videoon, jolla näytetään ruudun kautta elämäänsä elävän ihmisen päivä. Osa ihmisistä kulkee käytännössä koko ajan puhelin kourassa ja nenä kiinni ruudussa. Gus Johnson esittää osuvasti, kuinka puhelin määrittelee pahimmassa tapauksessa koko päivän ohjelman.

Puhelimen kanssa mennään jopa vessaan ja nukkumaan. Ihmisten on vaikea saada elämässään mitään järkevää aikaiseksi, jos kaikki oleminen tapahtuu sovellusten kautta. Älä ole kuin Gus Johnson, pane puhelin pois ja kiinnitä huomiota todellisuuteen.