SS: THL haluaa eroon mies-päätteisistä ammattinimikkeistä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Parin viime vuoden aikana sukupuolineutraalius on laajentunut käsittämään myös monia sellaisia osa-alueita, joihin se ei monien mielestä missään nimessä kuulu. Esimerkiksi perinteiset ammattinimikkeet ovat sellaisia, mutta nyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL antanut aiheesta hämmentävän julkilausuman.

THL:n Tasa-arvotiedon keskus on nimittäin kertonut Sunnuntaisuomalaisen mukaan, että se haluaa päästä eroon mies-päätteisistä ammattinimikkeistä. Maaliskuun alussa esitettynä kyse ei ollut aprillipilasta, vaan laitos pyrkii sen sijaan aidosti esittämään, että sukupuoleen viittaavat ilmaisut tulisi poistaa suomen kielestä.

Linjaus on osa keväällä julkaistavia sukupuolitietoisen viestinnän ohjeita. Suomessa on käytössä useita satoja mies-päätteisiä ammattinimikkeitä, joten urakka tulisi olemaan toteutuessaan valtava.