Yllättävä sisustusvinkki pieneen tilaan – käytä suuria huonekaluja

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Moni luulee, että pieni huone vaatii minimalistisia huonekaluja tilan maksimoiseksi. Sisustussuunnittelijat vinkkaavat nyt, että asia on juuri päinvastoin, sillä pienet huonekalut ainoastaan kutistavat tilaa entisestään.

Pieneen tilaan kannattaa sijoittaa muhkeita ja isokokoisia huonekaluja. Niitä tosin käytetään harkitusti ja vähemmän. Mattojen ja sohvien tulee olla isoja pienessä olohuoneessa, mutta samaan tilaan ei voi enää änkeä suurikokoista kirjahyllyä. Sisustaminen tulee olla harkittua ja selkeää.

Isot huonekalut luovat vaikutelman suuremmasta tilasta. Makuuhuoneen suuri sänky, ruokailutilan massiiviset tuolit ja olohuoneen mahtipontinen jalkalamppu luovat illuusion huoneen tilan suurenemisesta. Pikkuruiset tilat tarvitsevat näyttäviä huonekaluja, Genevieve Gorder kertoo PureWow-julkaisulle.