Koiraperheiden Tinder yhdistää koirat ja lemmikkiä etsivät

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Älypuhelimen ruutua pyyhkimällä voi nyt etsiä ihmisseuran lisäksi lemmikkieläimiä. Näin ainakin Liettuassa, jossa on juuri lanseerattu GetPet-niminen sovellus.

GetPetin toimintaperiaate muistuttaa deittisovellus Tinderiä. Seuraa hakevien ihmisten sijaan sovellus kuitenkin tarjoaa käyttäjille uutta kotia etsiviä koiria.

Kuvien lisäksi koirista paljastetaan perustietoja muun muassa niiden koosta ja luonteesta. Tinderin tavoi kiinnostavan koiran kohdalla pyyhkäistään oikealle. Tämän jälkeen koira on mahdollista tavata tosielämässä.

Associated Press -uutistoimiston mukaan Liettuassa tammikuussa julkaistuun sovellukseen liitty päivittäin satoja uusia käyttäjiä. Sovelluksen kehittelijöiden mukaan tarkoituksena on, että GetPetin kautta voitaisiin lähitulevaisuudessa etsiä koirien lisäksi myös kissoja ja muita eläimiä.