Prinssi Philip luopui ajokortistaan 97-vuotiaana – kolaroi tammikuussa toiseen autoon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdistyneen kuningaskunnan hallitsijan Elisabet II:n puoliso, 97-vuotias prinssi Philip, on luopunut vapaaehtoisesti ajokortistaan. Iäkäs mies ajoi tammikuussa kolarin, jonka toisena osapuolena oli kaksi naista ja pieni vauva. Lisäksi poliisit ovat joutuneet huomauttamaan miehelle turvavyön käytöstä.

Sky News kertoo, että prinssi Philip on antanut ajokorttinsa pois vapaaehtoisesti. Hän joutui arvostelun kohteeksi viime kuussa ajaessaan kolarin. Kolarissa olleet naiset vahingoittuivat lievästi.

Prinssi Philipin ajokortti on luovutettu poliisille. Yhdistyneessä kuningaskunnassa ei ole yläikärajaa ajokortille, mutta 70 ikävuoden jälkeen se tulee uusia kolmen vuoden välein. Suomessa yli 70-vuotias voi uusia ajokorttinsa lääkärinlausunnon avulla.