Avoin parisuhde voi onnistua – vaatii kuitenkin tarkkoja sääntöjä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yhteiskuntanormit olettavat, että ihmiset pariutuvat ainoastaan yhdden kumppanin kanssa. Osa rakastavaisista on kuitenkin huomannut, että he eivät pysty yksiavioisuuteen. Tällöin kannattaa kokeilla polyamorista liittoa tai avointa suhdetta.

Jokaisessa suhteessa on omat käsityksensä avoimen yhdessäolon periaatteista. Toisinaan avoin suhde voi tarkoittaa ainoastaan avioliiton ulkoisia seksikumppaneita, joskus se on useamman ihmisen kanssa seurustelua.

Tärkeintä kuitenkin on, että oikeudet ja velvollisuudet ovat kaikkien suhteen osapuolten tiedossa ja niistä on sovittu etukäteen, Men’s Health muistuttaa.

Parhaimmillaan avoin parisuhde voi olla ydinliittoa upealla tavalla vahvistava ja parantava lisä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että avoimen parisuhteen avulla ei pysty poistamaan nykyisen suhteen ongelmia. Kumppanuuden on oltava vahvaa, rehellistä ja aitoa.

Avoin parisuhde on kahden toisiaan rakastavan ihmisen luoma mahdollisuus avartaa omaa romanttista ja eroottista maailmaa myös suhteen ulkopuolelle. Sen suhteen olla avoimia ja rehellisiä – yhteisiä pelisääntöjä noudattaen.