Pidä kuntopäiväkirjaa ja seuraa edistymistäsi – saat selvästi lisää motivaatiota

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Olipa tavoitteena terveellisempi elämäntapa, laihduttaminen tai lihasten kasvattaminen, kannattaa kuntoharrastus olla määrätietoista ja säännöllistä. Omaa edistymistä kannattaa seurata ja harjoituksista on järkevää pitää kirjaa.

Älypuhelimille voi ladata sovelluksia, joista on apua kuntoilussa. Niiden avulla voi seurata saavutuksia ja sitä, kuinka paljon missäkin lajissa on parantanut suorituksia. Samalla muistaa, että jokainen treenikerta ei ole samanlainen, vaan pienet pettymykset kuuluvat yhtä lailla harjoitteluun kuin onnistumisetkin.

Edistymisestä ja tavotteista voi kertoa myös julkisesti blogissa tai sosiaalisessa mediassa. Tällöin tavoitteeseen sitoutuu usein paremmin ja samalla voi saada tukea harrastukseensa. Toisinaan on hyvä myös haastaa itsensä ja testata äärirajoja erilaisten testien avulla. Kuinka monta vatsalihasliikettä pystyt tehdä? Kirjaa kaikki tulokset ylös ja kokeile samaa uudelleen kuukauden harjoittelun jälkeen.