Kuntokuurin aikana alkoholia? Ravintoterapeutti vastaa

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Päihteet eivät kuulu terveellisiin elämäntapoihin. On kuitenkin eri asia nauttia silloin tällöin muutama viinilasillinen ruoan kanssa kuin vetää nakit silmille kerran viikossa shotteja kumoten. Ravintoterapeutit ovat nyt neuvoneet, että alkoholia nauttiessa kannattaa muistaa juomissa oleva kalorimäärä.

Keho tarvitsee monipuolisesti energiaa ja hivenaineita toimiakseen terveellä tavalla. Alkoholissa on kuitenkin aimo annos kaloreita, joka puolestaan vaikuttaa päivittäiseen energiansaantiin. Lisäksi alkoholi vaikuttaa ruokahaluun, uneen ja mielialaan, ammattilaiset muistuttavat Popsugarissa.

Jos haluaa esimerkiksi pudottaa painoa, kannattaa valita kuivaa viiniä tai vähäsokerisia drinkkejä. Muutama lasillinen viiniä viikossa ei ole haitallista, mutta jos nauttii joka ilta muutaman lasillisen, alkaa se jo vaikuttamaan painonpudotusprojektiin. Tärkeintä kuitenkin on terve suhtautuminen alkoholiin, jossa se on osa seurustelukulttuuria.