Näin pääset eroon sokerikoukusta – unohda myös hedelmät ja hunaja!

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Sokerin tiedetään koukuttavan huumeiden lailla. Osa ihmisistä yrittää päästä eroon ylimääräisen sokerin käytöstä, sillä mitä enemmän sokeria nauttii, sitä enemmän sitä keho myös haluaa. Sokerin vieroitusoireet ovat todellisia.

Ravintoterapeutti Kristin Kirkpatrick on nyt kertonut Popsugarille, että sokerikoukusta voi päästä eroon, mutta se vaatii selkärankaa ja tahdonvoimaa. Tällöin olisi parasta luopua kaikesta makeasta – myös hedelmistä ja hunajasta. Syy on aivojen palkitsemiskeskuksessa ja makunystyröissä, jotka reagoivat samalla tavalla kaikkeen sokeriin – olipa se hedelmistä tai suklaasta.

Sokerin syöminen koukuttaa, koska se saa kehon tuottamaan mielihyvähormoneja. Addiktiosta voi päästä eroon lopettamalla sokerin syöminen lähes kokonaan pikkuhiljaa projektissa edeten. Lopulta sitä ei enää tee mieli ja kaikki makeat herkut maistuvat ällöttäviltä.