Vanha trendi jyrää nyt keittiöissä – saarekkeet vaihtuneet suuriin ruokapöytiin

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ihmiset ovat halunneet keittiöihinsä saarekkeen tuomaan lisätilaa. Saarekkeen ääressä on voinut syödä esimerkiksi aamupalaa, kun varsinainen ruokailutila on voinut olla kokonaan eri huoneessa. Nyt ruokapöydät tekevät paluun keittiöön.

Yhä useammin näkee, että keittiöremontissa on panostettu yhteiseen oleskelutilaan. Keittiöstä tehdään jälleen koko perheen yhteistä ajanviettopaikkaa, jossa voidaan kokkailla ja nauttia ruoasta isollakin porukalla. Ideana on, että keittiöön tulee iso ruokapöytä.

Kannattaa muistaa, että keittiönpöytää voi hyödyntää ruoanlaitossa saarekkeen tapaan ja se toimii erinomaisena laskutilana. Perheiden kannattaa palauttaa vanha tapa, jossa kaikki kokoontuvat pöydän ääreen aterioimaan samanaikaisesti. Ruokailun aikana vaihdetaan kuulumisia ja varmistetaan se, että perheenjäsenet keskustelevat edes yhden kerran päivässä.