Etkö saa aloitettua liikuntaa? Lääkärin yksinkertainen vinkki auttaa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Ihmiset saattoivat luvata vuoden alussa kuntoilevansa enemmän ja pudottavansa samalla ylipainoa. Osa on päässyt tavoitteessan hyvin alkuun, mutta toiset saattavat tuskailla saamattomuuden tai kyvyttömyyden kanssa. Painonpudotukseen erikoistunut lääkäri John Morton kertoo nyt yhden yksinkertaisen neuvon, jonka avulla pääsee paremmin alkuun kunnon kohottamisessa.

Jos henkilö ei pysty liikkumaan tarpeeksi esimerkiksi fyysisten rajoitteiden vuoksi, kannattaa hänen yksinkertaisesti nousta ylös mahdollisimman usein tuolistaan. Tohtori John Morton kertoo Popsugar-julkaisulle, että ihmisten tulisi nousta tuolistaan vähintään 30 kertaa päivässä.

Tuolista nouseminen vahvistaa lihaksia ja ryhtiä. Samalla joutuu jännittämään vatsalihaksia, reisiä ja peppua. Kolmekymmentä kertaa päivässä saattaa kuulostaa suurelta määrältä, mutta ihmisen ei myöskään tulisi istua paikoillaan pitkiä aikoja kerrallaan. Seisomaharjoitusten jälkeen voi aloittaa liikkumisen kävelylenkeillä.