Mesimäyrälle ei ryttyillä – emo pelasti poikasen leopardin kynsistä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mesimäyrät ovat paljon muutakin kuin hunajalle persoja eläimiä. Mustavalkoiset näätäeläimet on nimittäin varustettu poikkeuksellisen suurikokoisilla aivoilla ja vieläkin suuremmalla egolla. Nyt eräs mesimäyräemo on näyttänyt leopardille närhen munat.

Leopardi yritti tappaa mesimäyrän poikasta ateriakseen. Paikalle saapui poikasen emo, joka hyökkäsi kissapedon kimppuun osoittaakseen, kuka alueella oli pomo. Leopardi säikähti aggressiivista näätäeläintä niin paljon, että päästi poikasen hampaistaan ja otti hatkat.

Video on kuvattu afrikkalalisella Krugerin kansallispuistossa. Mesimäyrillä on myös haisunäätien kaltainen puolustautumiskeino, ja uhattuna ne ruiskuttavat perärauhasten erittämää haisevaa ainetta vihollisen päälle. Mesimäyrät joutuvat yleensä taistelemaan koko elämänsä selviytyäkseen, sillä niiden elinympäristönsä Afrikassa ja Aasiassa on yleensä haasteellinen.