Kiinan moottoritiet kuin scifi-elokuvista – The Grand Tour kävi koeajamassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kiinalaiset tiet ovat insinöörityön taidonnäytteitä. Tästä saamme esimakua The Grand Tour -ohjelman videokatkelmasta. Kiinassa on nykyään yhteensä uskomattomat 135.000 kilometriä moottoriteitä.

Maailman suosituimman autoalan televisio-ohjelman Top Gearin juontaja Richard Hammond päätti taannoin irtisanoutua yhdessä kollegojensa James Mayn ja Jeremy Clarksonin kanssa BBC-ohjelmansa tuotantotiimistä. He esiintyvät nykyään The Grand Tour -ohjelmassa. Viimeisin sarjatuotanto on vienyt miehet Kiinaan.

Kiinan maaperä on haasteellinen ja teiden rakentaminen vaatii taitoa. Silti maassa rakennetaan vuosittain uusia valtateitä kymmeniä tuhansia kilometrejä. Kiinassa on esimerkiksi silta, joka on lähes 55 kilometriä pitkä.