3D-tulostettu robotti oppi luistelemaan

Digi · Tim Isokivi

Robotiikka kehittyy hurjaa vauhtia, ja maailmalla onkin nähty jo lukuisia ihmisten ja eläinten lailla liikkuvia koneita. Nyt Sveitsissä on ihmetelty jo luistelevaa robottia.

Zurichin teknillisessä yliopistossa, ETH:ssa 3D-tulostimilla luotu robotti muistuttaa päällisin puolin Boston Dynamicsin koiramaisia sukulaisiaan. Robotti päätettiin opettaa luistelemaan.

Professori Stelian Corosin mukaan hänen tiiminsä opetti robotille ainoastaan sen, kuinka yksi luistin toimii jäällä. Tämän jälkeen kone oppi itsestään löytämään tasapainon ja liikkumaan jäällä neljällä luistimella.

ETH Zurichin julkaisemalla videolla luistelurobotti nähdään kiitämässä jäällä jääkiekkoilijoiden keskellä. Tarkoituksena on, että robottia voitaisiin joskus käyttää esimerkiksi kuriiri- ja pelastustehtävissä.

 

Skaterbot – a new player in the rink?

This 3D printed robot from ETH's Computational Robotics Lab taught itself to ice skate – will it be a new player in the rink? Check out the video from the World Economic Forum with “Skaterbot” being challenged by players from the Hockey Club Davos.Dieser 3D-gedruckte Roboter hat sich das Schlittschuhlaufen selbst beigebracht – wird er der neue Spieler auf der Eisbahn? Am World Economic Forum wagt sich "Skaterbot" mit Spielern des HC Davos aufs Glatteis.

Publiée par ETH Zürich sur Vendredi 25 janvier 2019