Näyttelijä Selma Blair avautuu MS-diagnoosista: ”Itkin helpotuksesta”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollywood-tähti Selma Blair paljasti lokakuussa sairastavansa MS-tautia. Näyttelijä nähtiin kävelemäss punaisella matolla kepin kanssa Vanity Fair -lehden Oscar-juhlan yhteydessä.

Tähti kertoi sairaudestaan Good Morning America -sarjan haastattelussa. Hän on kärsinyt oireista poikansa syntymästä lähtien vuonna 2011. Blair lääkitsi itseään alkoholilla, sillä lääkärit eivät ottaneet vakavasti hänen ongelmiaan.

Blair väsyi esimerkiksi poikansa ajamisesta kouluun niin paljon, että hänen täytyi ajaa kotimatkalla tien viereen ottaakseen torkut. Hermoston kroonisen tulehdussairauden diagnosoiminen oli lopulta helpotus. Lääkäri kertoi näyttelijän saattavan saada 90 prosenttia kyvistään takaisin vuoden sisään.

– Olin häpeissäni. Tein parhaani ollakseni hyvä äiti mutta kaikki oli niin vaikeaa. Kun sain diagnoosin, itkin onnesta. Ajattelin voivani vihdoinkin tehdä asialle jotain, Blair avautui.