Momo on kuollut – lasten itsetuhoisuuden toivotaan loppuvan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosina verkossa on levinnyt useita ikäviä nettihaasteita, jotka ovat saaneet surullisia seurauksia varsinkin lasten keskuudessa. Viime viikkoina niin sanottu Momo-haaste on saanut kovasti mediahuomiota, kun se johti lasten itsetuhoisuuteen ja ainakin yhteen itsemurhaan.

Nyt Momo-ilmiön keulakuvaksi nousseen taideteoksen tekijä Keisuke Aiso on päättänyt panna pisteen traagiselle netti-ilmiölle, sillä hän on tuhonnut teoksensa. Aison mukaan vuonna 2016 luotu Momo on nyt kuollut, joten lasten tulisi unohtaa koko hahmon olemassaolo ja siihen liittyvät nettihaasteet. Momo otettiin haasteen keulakuvaksi ilman taiteilijan lupaa.

– Heitin sen pois ja nyt kirous on poissa. Teoksen ei ollut koskaan tarkoitus saada lapsia satuttamaan itseään. Sitä ei ole enää olemassa, ja samalla kirous on kadonnut. Momo on kuollut, Keisuke Aiso kertoi The Sun -lehdelle.