Leijona tappoi tsekkiläismiehen – piti petoa lemmikkinä takapihalla

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Tsekkiläinen Michael Prasek on kuollut lemmikkieläimenään olleen leijonan raateluun. Mies löytyi talonsa pihalla olleesta leijona-aitauksesta. Prasekin tappanut leijona oli yhdeksänvuotias uros.

Michal Prasekilla oli ollut omistuksessaan myös toinen leijona, joka oli naaras. Miehen tarkoituksena oli teettää lemmikkileijonillaan poikasia. Tsekkiläiset viranomaiset olivat tutkineet Prasekin erikoista lemmikkieläinharrastusta jo viime kesänä, mutta eivät voineet ohjata leijonia miehen omistuksesta pois vähäisten sijoituspaikkojen vuoksi.

Miehen ei myöskään tiedetty syyllistyneen eläinrääkkäykseen, joten tsekkiläinen laki ei tällöin salli villieläinten takavarikoimista. Prasek oli ulkoiluttanut naarasleijonaansa koiran tavoin hihnassa, mikä herätti huolta paikallisten keskuudessa.

BBC kertoo 33-vuotiaan miehen ostaneen ensimmäisen leijonansa vuonna 2016. Prasekin ruumis löytyi urosleijonan häkistä, joka oli lukkiutunut sisäpuolelta. Poliisit joutuivat lopettamaan leijonat niiden häkkeihinsä. Onnettomuus tapahtui Zdechovin kylässä Tsekkien itäosassa.