Nyt katseet taivaalle! Tänä yönä luvassa upeita revontulia: ”Lieviä geomagneettisiä myrskyjä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänä yönä kannattaa suunnata ulkosalle varsinkin alueilla, joissa kaupungin valot eivät häiritse yötaivaan ihailua ja pilviverho ei ole taivaan peittona. Ilmatieteen laitos nimittäin kertoo, että ensi yönä taivaalla on nähtävissä on poikkeuksellisen näyttäviä revontulia.

– Auringosta alkunsa 8.3. saaneen koronan massapurkauksen odotetaan saavuttavan Maan tänään tai huomenaamulla. On mahdollista, että osuma synnyttää lieviä geomagneettisiä myrskyjä. Tämän vuoksi revontulten todennäköisyys on kohtalainen. Ennusteeseen liittyy epävarmuuksia tarkan saapumisajankohdan sekä vaikutuksen voimakkuuden suhteen, Ilmatieteen laitos kirjoittaa.

Lapissa revontulia nähdään myös rauhallisen avaruussään aikaan, mutta nyt upeiden revontulien todennäköisyys on suurempi. Myös maan etelä- ja keskiosissa kannattaa vilkaista pimeälle yötaivaalle.