Aseta onnellisuus etusijalle – muut asiat sujuvat sen jälkeen kuin itsestään

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Onnellisuus ei ole tietty asia, vaan se tarkoittaa elämässä mukana kulkevaa hyvän olon tilaa. Onnellisuuden voi saavuttaa helposti positiivisella elämänasenteella, ja nyt on vinkattu keinoja, kuinka myönteisiä asioita voi lisätä omaan elämään.

Tutkimusten mukaan ihminen ei kiinnitä vanhemmalla iällä yhtä paljon huomiota negatiivisiin asioihin kuin nuorempana, Elite Daily kertaa. Toisin sanoen ikävät asiat eivät enää vaikuta kokeneempiin ihmisiin. Samalla kun ihmisen ymmärrys ympäristöä ja koko maailmaa kohtaan lisääntyy, kasvaa yleensä myös hänen onnellisuutensa.

Ihminen saavuttaa parempaa oloa tekemällä asioita myös muiden hyvinvoinnin eteen. Silti kannattaa unohtaa muiden mielipiteet tai se, kuinka muut suhtautuvat omiin valintoihin. Elämässä on osattava pitää myös hauskaa ja nautittava siitä mitä tekee. Olipa se sitten kirjan lukeminen tai vaellusreissu, kannattaa se tehdä oman hyvinvoinnin takia.

Liikunta tuottaa mielihyvähormoneja, joiden vaikutusta onnellisuuteen ei voi väheksyä. Elämässä on osattava myös nauttia niistä pienistä arjen jutuista. Ole kiitollinen asioista, jotka muuten ottaisi itsestäänselvyytenä. Kannattaa myös uskoa itseensä ja hokea mantraa, jolla saa kohotettua omaa mielialaa ja itsetuntoa.