Ilmapallo puhkaistiin jäähdytystornissa – odottamaton ääni syntyi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaksi miestä pääsi testaamaan tyhjillään olleen ydinvoimalan jäähdytystornin akustiikkaa. He puhkaisivat tornin sisällä ilmapallon. Puhkaisuääni yllättää todenteolla, sillä se kaikuu ovelasti jäähdytstornin seinämistä.

WSDG:n työntekijät Matt Ballos ja Kevin Peterson pääsivät äskettäin testaamaan jäähdytystornin äänimaailmaa ilmapallon avulla. Miehet vierailivat tornin uumenissa muutama viikko ennen ydinvoimalan käyttöönottoa. Paukahdus muistuttaa etäisesti ukkosen ääneltä.

Ihmiset ovat nyt pyytäneet, että samanlaisessa paikassa testattaisiin myös muita ääniä. Moni toivoo, että jäähdytystornissa soitettaisiin musiikkia tai erilaisia instrumentteja. Jäähdytystornien tehtävänä on haihduttaa vettä.