Rumba-lehti lopetetaan kannattamattomana

Viihdeuutiset · Stara.fi

Legendaarinen musiikkilehti Rumba jättää hyvästit aikakauslehdelle, kun viimeinen numero ilmestyy 24. toukokuuta. Vuodesta 1983 lähtien ilmestynyt Rumba on ollut merkittävä julkaisu musiikkijournalismin saralla. Moni merkittävä toimittaja on aloittanut uransa Rumbassa.

Rumban päätoimittajina ovat toimineet Rami Kuusinen, Kimmo Miettinen, Leena Lehtinen, Kari Kivelä, Ilkka Mattila, Virve Valli, Jari Mäkäräinen, Mikko Aaltonen, Viljami Puustinen, Teemu Fiilin, Saku Schildt ja Jukka Hätinen. Lehden taustajoukoissa on toiminut myös tunnettuja kulttuurivaikuttajia, kuten Pekka Haavisto, Pasi Heikura, Simo Frangén, Arto Nyberg, Heidi Hautala ja Perttu Häkkinen.

Ensimmäisen numeron kannessa oli Musta Paraati ja Rumba-lehteä on julkaistu yhteensä 678 numeroa, viimeinen numero mukaan laskettuna. Rumban julkaisu jatkuu verkossa.