Pianisti lisäsi visuaalisia efektejä soittovideoihin – lopputulos hivelee aisteja

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Musikaalisesti lahjakkaat voivat esitellä nykyään erityistaitojansa koko maailmalle nettivideoiden ja sosiaalisen median kautta. Koska tarjontaa on paljon, saattaa suuresta joukosta erottuminen vaatia ylimääräistä kekseliäisyyttä tai luovuutta. Toisinaan pelkkä soittonäyte ei enää riitä.

Rousseau-nimimerkillä videoitaan julkaiseva pianisti on keksinyt, että merkkaa kaikki soittamansa nuotit LED-valoja muistuttavilla efekteillä. Hän on julkaissut runsaasti soittonäytteitä Youtubeen, mutta niitä jää katsomaan haltioituneena myös värikkäiden visuaalien vuoksi. Esittelemme Chopinin säveltämän Fantaisie-Impromptu (Op. 66) -kappaleen.

Soittoon lisätyt kuvaefektit valuvat ruudun yläreunasta osoittaen, kuinka nopeatempoisesti tai näppärästi pianistin on soitettava kappaleen eri nuotit ja sävelet. Tyyli muistuttaa musiikkivideopelien tapaa esittää nuotteja soittajille.