Välipalavinkit listattiin – saavuta energiaa koko päiväksi

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Naposteleminen ja välipalojen syöminen on taitolaji. Sen lisäksi, että ihmisten tulee huomoida välipalojen terveellisyys, tulee myös suosia riittävästi energiaa tuottaviin vaihtoehtoihin ja kiinnittää huomiota oikeanlaiseen ajoitukseen.

Tohtori Edward Bitok sanoo, että vatsalaukulla menee noin 3-5 tuntia aamupalan sulattamiseen. Jos ihmiselle jää aterioiden väliin yli viisi tuntia, kannattaa hänen ottaa välillä pientä pureskeltavaa energiavarastojen ylläpitämiseksi. Osa voi kärsiä jopa nälkäkiukusta liian tyhjällä vatsalla.

Kannattaa muistaa, että välipalan ei tarvitse aina automaattisesti tarkoittaa jotain syötävää. Smoothie tai kylmäpuristettu mehu voi toimia erinomaisena energianlähteenä. Toisaalta olisi hyvä, jos välipalassa on riittävästi proteiinia, sillä se pitää näläntunteen kauemmin kurissa.

Jos kuitenkin haluaa syödä esimerkiksi leipää, välipalakeksejä tai muita hiilihydraattipitoisia naposteltavia, kannattaa suosia kokojyvätuotteita. Kun kantaa mukanaan terveellisiä välipaloja nälkää ennakoiden, ei myöhemmin sorru herkkujen ostamiseen. Hedelmät ovat aina toimiva vaihtoehto välipalaksi, PureWow uutisoi.