Elefanttilauma puolustautui tekemällä muurin – pedot juoksivat karkuun

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Djuma Game Reserven eläinpuistossa on kuvattu video, jolla nähdään hyeenakoirien ja elefanttien välien selvittelyä. Norsut puolustavat pieniä poikasiaan nälkäisiltä koirilta. Karvakuonot eivät pärjää suurikokoisille eläimille.

Nettivideolla nähdään, kuinka villikoirat ovat kulkemassa kohti elefanttilaumaa, mutta huomaavat nopeasti norsujen olevan eri mieltä asiasta. Eteläafrikkalaiset norsut ääntelevät kovaan ääneen savannikoirille pelästyttäen ne pois alueeltaan. Pienet elefantit hakevat suojaa isompien keskeltä.

Norsulauma tekee muurin poikasia suojellakseen. Hyeenakoirat lähtevät häntä koipien välissä lipettiin. Täysikasvuinen afrikannorsu painaa 5.000-7.000 kiloa, kun taas Afrikan savanneilla elävän koiraeläimen paino on korkeintaan 40 kiloa.