Vanhempien vapaa viikonloppu voi parantaa koko perheen hyvinvointia

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Pienten lasten vanhemmat elävät ruuhkavuosissa, jolloin saattaa jäädä hyvin vähän aikaa aikuisten kahdenkeskiseen rentoutumiseen tai oman ajan vaalimiseen. Yksi ylivoimainen parisuhdeneuvo on se, että vanhemmat ottavat säännöllisesti yhteistä aikaa.

Se on vähintään yhtä tärkeää kuin kokouksissa käyminen tai lasten harrastuksiin kuskaaminen. Helpointa on sopia ajankohta kalenteriin kiinteäksi päivämääräksi treffi-illan tai vapaaviikonlopun muotoon.

Hotelli tai ravintolapöytä varataan ennakkoon ja lapsille järjestetään hoitaja. Yhteisestä ajasta ei tingitä, eikä mikään muu kuin sairaus tai muu vakava kohtalonoikku mene vanhempien oman ajan edelle.

Kun yhteisestä laatuajasta tekee rutiinin, ei siitä tarvitse tehdä kompromisseja. Toisinaan aikuisten oma aika on merkittävässä tekijässä koko perheen hyvinvoinnin kannalta. Hengähdystauko auttaa jaksamaan ja mikä parasta, parisuhde usein toimii paremmin tuoden arkeen onnellisuutta.