Viisi yllättävää asiaa, jotka tekevät sinut väsyneeksi

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä saattaa kummastella omaa matalalentoista viretilaansa, vaikka on nauttinut riittävän määrän yöunta. Psykologian professori Sabine Kastner kertoo, että ihminen voi tuntea väsymystä myös tunnepuolen kuormituksen vuoksi. Esimerkiksi sotkuinen työpöytä voi tehdä keskittymisestä vaikeampaa ja siten saa olotilan väsyneeksi.

PureWow on nyt listannut sotkuisen työpöydän lisäksi neljä asiaa, jotka voivat uuvuttaa ihmistä. Elimistö voi olla energiavajeessa myös liian vähäisen ravinnonsaannin vuoksi. Tällöin kannattaa muokata päivärytmiään siten, että ehtii nauttimaan säännölliset ateriat ja riittävät välipalat.

Kannattaa myös huolehtia riittävästä hivenaineiden saamisesta. Raudanpuute saa ihmisen olon todella vetämättömäksi, joten ruokavaliossa on suositeltavaa olla tummanvihreitä kasviksia, kananmunia, tofua, naudanlihaa ja pähkinöitä. Aika monille saattaa myös tulla yllätyksenä, että liiallinen nukkuminen saa olon pirteän sijaan väsyneeksi. Unenmäärän sijaan kannattaa panostaa laatuun.