14-vuotias on tienannut lähes 180 000 euroa pelaamalla Fortnitea

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pelaamisesta voi muodostua muutakin kuin pelkkää ajanvietettä. Näin on käynyt esimerkiksi New Yorkissa asuvan Griffin Spiposkin, päällisin puolin tyypillisen 14-vuotiaan pojan tapauksessa. Hän on tienannut lähes 180 000 euroa pelaamalla Fortniteä.

Sceptic-nimellä verkossa tunettu Griffin viettää Fortniten äärellä arkisin noin kahdeksan tuntia suoritettuaan koulutehtävänsä internetissä, ja noin 18 tuntia viikonloppuisin. Teini kuvailee pelaamista työkseen.

Griffinistä tuli Youtube-tähti julkaistuaan Youtubessa videon, jossa hän voitti toisen suositun Fortnite-pelaajan. Video keräsi 7,5 miljoonaa katselukertaa, ja nykyään hänellä on Youtubessa yli miljoona tilaajaa. Suurin osa tuloista on peräisin mainostajilta.

Rahojen virratessa Griffinille hänen perheensä palkkasi talousneuvojan pitämään huolen siitä, että poika käyttää rahojaan vastuullisesti. Teinipoika aikookin ABC-uutissivuston mukaan säästää tulojaan tulevaisuutta varten. Hän suunnittelee käyttävänsä niitä collegeen, autoon tai kodin hankkimiseen.