10-vuotias tyttö käveli paljain jaloin sikolätissä – parasiitit tunkeutuivat jalkoihin

Ohhoh! Terveys · Stara.fi

10-vuotias tyttö on joutunut kärsimään harvinaisesta ongelmasta saatuaan jalkoihinsa parasiiteja. Brasiliassa perheensä kanssa lomaillut tyttö oli kävellyt paljain jaloin sikolätissä, josta hänen jalkoihinsa pesiytyi hiekkakirppuja ikävin seurauksin.

Trooppisilla alueilla elävä loishyönteinen aiheutti pahan tungiaasi-infektion levittyään tytön molempiin jalkapohjiin ja varpaisiin. Asiasta uutisoineen New England Journal of Medicine -lehden mukaan infektio kesti kymmenen päivän ajan, kun lääkärit joutuivat poistamaan loiset jaloista yksi kerrallaan.

Verta ihon alla imevä naaras kasvaa nopeasti ja aiheuttaa voimakasta kutinaa, tulehduksen ja kipua. Tarpeeksi ravintoa saanut naaras munii ihon alta noin sata munaa, joka leviävät ympäristöön. Loinen kuolee yleensä noin kolmessa viikossa, jolloin hoitamaton infektio alkaa parantua, Science Magazine uutisoi.