Donald Trump väittää: ”Tuulivoimaloiden ääni aiheuttaa syöpää”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tuulivoimaloiden ääni ei aiheuta syöpää. Silti Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on väittänyt republikaaneille pitämässään puheessa, että on kuullut tuulimyllyjen äänen aiheuttaneen syöpää. Trumpin energiapolitiikan tiedetään olevan hyvin tuulivoiman vastainen.

Presidentti Donald Trump on aiemmin muun muassa väittänyt, että tuulivoimalat tappavat lintuja. Asiaa on tutkittu, ja lintuja kuolee keskimäärin enemmän muiden energiamuotojen tuottamisen kuin tuulivoimaloiden takia. Lisäksi hän on uskotellut kannattajilleen, että tyynellä ilmalla tuulivoimaloiden sähköteho pysähtyy, mikä ei myöskään pidä paikkaansa.

Nyt hän on väittänyt tuulivoimaloiden äänen aiheuttavan syöpää. Äänet eivät aiheuta syöpää. Sen sijaan hänen kannattamansa hiilivoiman päästöt aiheuttavat ympäristövahinkoja sekä erilaisia sairauksia, kuten syöpää. Trump pelkäsi, että hänen tuulivoiman vastainen puhe ”vuotaisi medialle”. Paikalla oli uutistoimittajia ja puhe esitettiin suorana, New York uutisoi.

In latest attack on wind turbines, trump claims they cause cancer

Trump is now falsely claiming that noise produced by wind turbines cause cancer: "They say the noise causes cancer.”

Publiée par Climate Citizen sur Mercredi 3 avril 2019